Deze zomer werden we uitgenodigd op het internationale foodfestival Chef Sotto al Portico in Italië om ons land te vertegenwoordigen en onze creaties op de kaart te zetten. Naast topkoks uit Kroatië, Ijsland, Ecuador en Argentinië, staken we er de handen uit de mouwen om onze visie rond plantaardige en gezonde patisserie uit te dragen.
Een bericht gedeeld door Madam Bakster (@madambakster) op
De reacties waren aanvankelijk eerder afwachtend gezien veganisme in het dorpje nog niet vanzelfsprekend was. Maar nadat de eerste nieuwsgierigen zich rond onze stand verzamelden en de eerste bordjes gedresseerd werden, stond er ons in een mum van tijd een lange wachtrij op te wachten.
Een bericht gedeeld door Madam Bakster (@madambakster) op
Wat zijn we dankbaar dat we dit avontuur mochten meemaken. Niet alleen de warme reacties en de dankbaarheid van enkele oma’s die eindelijk konden meegenieten ondanks hun allergie aan lactose of gluten, maar ook de boeiende gesprekken over duurzaamheid, veganisme, de uitdagingen in de wereld van morgen en de rol die voeding daarin speelt, namen we mee na een geweldige reis.
Onze gastheer verwoordde het tijdens ons laatste avondmaal perfect: laten we samen liefhebben, laten we samen koken, laten we samen eten. We keerden terug met een ton inspiratie en zijn meer dan ooit overtuigd dat door kostbare momenten samen aan tafel te delen, door de focussen op wat ons verbindt, we samen een oplossing kunnen vinden op alle uitdagingen die ons te wachten staan. Grazie mille, Italia!