Heerlijke boekweit chocolade brownies met een verborgen ingrediënt
Na de lancering van ons kookboek twee maanden geleden, kregen we vandaag een fijn telefoontje. Ons Bakboek mag voor de tweede keer onder de drukpers! Geen betere manier om dat te vieren dan met een nieuwe recept, dachten we. Gisteren vlogen we in de champagne! En vandaag rapen we de confetti, verstopt in elke hoek van de kamer, op en delen we de feestvreugde graag met jullie via dit recept.
Net geen jaar geleden namen we de wilde beslissing om onze sprong te wagen en de droom van een eigen bakkerij werkelijkheid te laten worden. Heel wat slapeloze nachten gingen eraan vooraf maar uiteindelijk raapten we alle moed bijeen en midden juli stonden we dan ook voor het eerst, met een piepklein hartje, in wat later uit zou groeien tot ons atelier.
Onze taartenfamilie groeide gestaag en ook ons team breidde flink uit. Een jaar later wemelt het hier van de bedrijvigheid en de goesting om een verschil te maken. En die slapeloze nachten werden een constante (; We mochten heel wat leuke projecten van onze bucketlist vinken en leerden zoveel boeiende mensen kennen onderweg. En dan volgde ook ons Bakboek. Wat startte als een zotte droom en een lange-termijnsproject, nam eind april de vorm aan van een echt kookboek. De fotoshoots, de dromerige ochtenden aan mijn bureau terwijl ik lustig de teksten en recepten uittypte met een kom granola op schoot, de vele experimenten (de een al geslaagder dan de ander) en de daarop volgende tastings. Ik heb er zo oneindig veel plezier aan beleefd.
Na het geweldige nieuws dat we nu ook in tweede druk mogen, kan ons startjaar al helemaal niet meer stuk. De feestvreugde delen we nu ook graag virtueel door onze all time classic favoriete brownie recept met jullie te delen, na de grote vraag en enthousiasme. En dat geheime ingrediënt? Daar hoef je je tafelgasten pas achter mee te verrassen!
Afsluiten doe ik met een welgemeende merci. Op oneindig veel onstuimig bakplezier in de keuken! Op urenlang gekneed en gestuntel en minstens evenveel warme momenten aan tafel. Op avonden gevuld met oprechte vriendschappen, boeiende gesprekken én lekker zoets. Wij blijven alvast alles geven om jullie te blijven verrassen met nieuwe smaken en onze creativiteit los te laten op de wereld! U weze gewaarschuwd (;
Maak drie flaxeggs en zet ze even opzij. Spoel intussen de gekookte zwarte bonen met heet water in een vergiet. Warm ook de oven voor op 175°C.
Mix in een keukenrobot de zwarte bonen tot puree. Voeg hieraan ook de agave en de zonnebloemolie toe.
Voeg daarna de droge ingrediënten toe: de cacaopoeder, boekweit en het bakpoeder. Mix goed. Mocht je het deeg niet zoet genoeg vinden, kun je hier altijd nog enkele stevia druppels aan toevoegen. Voeg als laatste ook de flaxeggs toe en mix nog een laatste keer tot je een homogeen deeg bekomt.
Vet een bakschaal in en bedek de bodem en de randen met bakpapier. Stort de brownievulling in de schaal en werk af met pure chocolade druppels. Bak 20 à 25 minuten in de oven of tot de korst van de brownie krokant is en de vulling niet lopend meer is.