Zondag, all-time favoriete dag van de week. Op zondag gaan het lief en ik steevast naar de markt in de straat en kopen we impulsief wat ons het lekkerst lijkt (naargelang welke marktkramer het luidst schreeuwt). Vandaag besloten we met een groot, volkoren Turks brood naar huis te gaan.
Eens thuis beseften we dat we weinig in huis hadden om erbij te eten. Dus maakte ik met de diepvriesvruchten die we nog hadden liggen deze heerlijke suikerarme confituur. Ik zoet het met een klein beetje maple syrup.
Probeer dit recept zeker eens thuis. Het is zo simpel en snel. En je smaakt helemaal niet dat het suikervrij is! Door de gezwollen chiazaadjes krijg je dezelfde textuur als klassieke confituur. Ik roer deze confituur vaak door mijn havermout of Griekse yoghurt bij het ontbijt. Het enige nadeel? Deze confituur bewaart niet zo lang, dus je eet hem best snel op. Maar dat zal geen probleem zijn, vermoed ik ;) smakelijk!
Ingrediënten
450 gram diepvriesvruchten (ik gebruikte een mix van rode vruchten)
60 gram maple syrup (te vinden in elke grote supermarkt)
50 gram chiazaad (bij de notenafdeling in supermarkten)
goed voor 2 potjes confituur
Stappen
Zet een pot op medium-hoog vuur en voeg hieraan de diepvriesvruchten en maple syrup toe. Roer even en kook tot de bessen beginnen te springen.
Zet het vuur een beetje zachter en voeg het chiazaad toe. Meng goed. Laat 15 minuten op het vuur staan.
Stort het mengsel in gesteriliseerde confituurpotjes. Plaats in koelkast. Het mengsel zal indikken tot de structuur van confituur. Wees dus geduldig. Als je niet kan wachten, kan je het ook meteen opeten. Het is dan alleen nog wat vloeibaarder.